بفرست برای دوستات :

تيمي از دانشمندان و مهندسان مرکز تحقیق و توسعه پيكاتيني آرسنال ارتش آمريكا در حال توليد دستگاهي هستند كه به پرتاب صاعقه رعد و برق در كنار پرتو ليزر براي انهدام هدف مي‌پردازد.

در «كانال پلاسماي القا شده با ليزر(LIPC)» از صاعقه براي پرتاب پرتو ليزر استفاده شده و مي‌توان آن را براي منهدم كردن هر چيز با قابليت رساناي الكتريسيته بهتر از هوا يا زمينه اطراف آن و براي مثال مهمات منفجر نشده، بكار برد.

اين سلاح با چند اصل ابتدايي فيزيك كار كرده و از يك ليزر براي حك كردن بر روي يك مسير الكترومغناطيسي از ميان هوايي استفاده مي‌كند كه با يك پرتو ولتاژ بالا مطابقت دارد. با ساخت اين مسير و برقراري ليزر مي‌توان هدف را نابود كرد.

در اين دستگاه، يك پالس ليزر بسيار شديد با دوره بسيار كوتاه دقيقا از عدسي‌هاي شبيه به هوا استفاده شده كه در آن هواي مجاور به متمركز كردن پرتو پرداخته و آن را خوب و در كنار هم نگه مي‌دارد. در صورت قدرتمند بودن به حد كافي اين پالس، يك ميدان الكترومغناطيسي در اطراف‌ ليزر توليد شده كه بقدري قدرتمند است كه الكترونها را از مولكولهاي هوا بيرون مي‌كشد و اساس يك كانال پلاسما در ميان هوا را مي‌سازد.

از آنجايي‌كه هوا از ذرات خنثي ساخته شده كه مانند عايق عمل مي‌كنند و كانال پلاسما يك رساناي خوب است، مسير پرتو ليزر مانند يك رشته مي‌شود.

به عبارت ديگر، درست همانطور كه رعد و برق از ابر به زمين از يك مسير داراي كمترين مقاومت به زمين برخورد مي‌كند، يك جريان ولتاژ بالا راه خود را از اين رشته بجاي خم شدن غيرمنتظره از ميان هوا پيدا مي‌كند. به عبارت ديگر، ليزر تنها مسير داراي كمترين مقاومت را ميان منبع نيرو و هدف ايجاد مي‌كند. ترتيب آن به اين شكل خواهد بود: ليزر، رعد و برق، هدف.

مطمئنا LIPC نيازمند نرم‌افزارهاي زيادي مانند يك ليزر داراي پالسهاي بسيار كوچك و يك منبع نيرو براي ارائه ليزر و صاعقه است. به عبارت ديگر اين ايده خيلي كاربردي نبوده و مانند بسياري از سلاحهاي ليزري ديگر با گلوله كه از مسير مستقيم برخوردار بوده، عمر مفيد آن‌ها طولاني‌تر، انتقالشان ساده‌تر و بسيار ارزانتر هستند، قابل مقايسه نيستند.

 

 

 

 

 

 

منبع: سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *