دو دانشمند از دو مركز متفاوت در دنيا مدعياند كه در آستانه توليد نخستين همبرگر توليد شده در آزمايشگاه قرار دارند.
تجارت گوشت مصنوعي دهههاست كه فعال بوده اما هيچگونه اوجگيري را تجربه نكرده است. دليل اين امر شايد استفاده از سوياي آماده يا ماده قارچ در توليد اين محصول كه آن را به نوعي بدمزه كرده و همچنين گران بودن آن باشد.
يكي از دلايل دشوار بودن عملي كردن ايده گوشت ساختگي، فرايند مصنوعي كردن آن است زيرا اين ماده و به ويژه بافت ماهيچه داراي ساختار پيچيدهيي است. براي مثال، يك استيك حاوي دهها هزار فيبر عضلاني، رگ خوني، عصب، لايههاي چربي، بافتهاي اتصالي, غضروف و شايد استخوان است.
با اين حال دانشمندان ادعا كردهاند كه در آستانه يك موفقيت كلان هستند كه عرصه جديد استفاده از گوشت مصنوعي مغذي، ارزان و غيرقابل تمايز از نمونه واقعي آن را رقم ميزند. اين گوشت از بافت سنتز شده حيواني يا ماده گياهي تشكيل شده است.
پروفسور پاتريك براون آمريكايي، متخصص علم ژنتيك سرطان به مدت دو سال در زمينه امكان توليد گوشت سنتز شده و فرآوردههاي لبني فعاليت داشته و موفقيت وي يك انقلاب در ارتباط انسان و حيوانات به شمار مي رود.
رويكرد وي، تغيير ماده گياهي براي توليد گوشت مصنوعي است كه در كنفرانسي در ونكوور جزئيات اندكي از اين فرايند را توضيح داد.
روش پيشگام ديگر به دكتر مارك پست هلندي تعلق دارد كه شامل پرورش دادن گوشت واقعي در لوله آزمايشگاهي است به طوري به جاي كشتن حيوان، رشد دادن كسر بسيار كوچكي از بافت آن براي توليد گوشت انبوه كفايت ميكند.
جامعه انساني در حال حاضر در هر ثانيه يك هزار و 600 پستاندار و پرنده را قصابي ميكند و اين به معناي قتل عام نيم تريليون موجود زنده در هر سال و تريليونهاعدد ماهي، سختپوست و نرمتن است.
هماكنون جمعيت دنيا بالغ بر هفت ميليارد نفر است كه تا سال 2060 به 9.5 ميليارد نفر خواهد رسيد. در صورت تحقق توليد گوشت مصنوعي در سطح انبوه، تغذيه اين تعداد بزرگ امر ممكني خواهد بود. گفته ميشود، تقاضا براي گوشت تا سال 2050 دو برابر ميشود.
توليد گوشت انتشار 5 درصد مونوكسيد كربن، 40 درصد متان و 40 درصداكسيدهاي مختلف نيتروژن را به دنبال داشته و با دو برابر شدن توليد اين ماده غذايي، گاوها، مرغها، گوسفندان و خوكها نيز مانند خودروها، كاميونها و هواپيماها به گروه مسوولان اصلي آلودگي كره زمين خواهند پيوست.
منبع: سرويس علمي خبرگزاري علمي دانشجويان ايران (ايسنا)