بفرست برای دوستات :

سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور وظیفه تدوین استانداردهای مصرف انرژی ، برچسب انرژی و سیاست گذاری را از جانب وزارت نفت به عهده دارد . برچسبهای انرژی برچسبهای اطلاع رسانی هستند که بر روی تجهیزات استفاده کننده از حاملهای انرژی نصب میشوند و به روشهای مختلف ، مفاهیمی نظیر وضعیت مصرف انرژی محصول ، بازده ، هزینه های انرژی و . . . را مشخص می کند .

برچسب مصرف انرژی صفحه ای ،حاوی اطلاعات مربوط به مصرف انرژی تجهیزات انرژی بر می باشد. در این برچسب شاخص مصرف انرژی وسیله مورد نظر به همراه رتبه های برچسب انرژی به صورت حروف A تا G که دارای رنگ بندی از سبز پررنگ تا قرمز تیره میباشد وجود دارد. این برچسب جهت استفاده مصرف کننده های مختلف و جهت مقایسه وسیله های پربازده و کم بازده می باشد. در برچسب انرژی نام محصول، نام کارخانه تولیدی، مدل محصول به همراه میزان مصرف انرژی وسیله مورد نظر به همراه رتبه های برچسب انرژی، رتبه اخذ شده محصول مورد نظر و آرم موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که در داخل آن نام انرژی نوشته شده است دیده میشود. در برخی از برچسب های مصرف انرژی علاوه بر اطلاعات انرژی، برخی از شاخص های مورد نظر مصرف کنندگان نیز نوشته شده است.
توضیح :
رده انرژی (A-B) : با صرفه جویی زیاد
رده انرژی(C-D) : با صرفه جویی متوسط
رده انرژی(E-F) : صرفه جویی کم
رده انرژی(G) : فاقد صرفه جویی

آیا می دانید فواید استفاده از برچسب انرژی چیست؟

استفاده از برچسب انرژی مزایا و فواید گوناگونی برای مصرف کنندگان این گونه وسایل دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
١) انتخاب درست و آگاهانه مردم در هنگام خرید وسایل برقی خانگی.
۲) آشنا ساختن مصرف کنندگان با میزان کارآیی و بازدهی وسایل برقی خانگی
۳) بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی
۴) کاهش هزینه انرژی مصرفی در خانواده ها
۵) کاهش آلودگی محیط زیست
۶) ارائه اطلاعات اختصاصی ویژه هر وسیله برقی
۷) ارائه اطلاعات مشترک در مورد وسایل برقی شامل: علامت تجاری و نام شرکت سازنده،
مدل دستگاه و نشان استاندارد
در حال حاضر وسایل انرژی بر خانگی ما نسبت به مدلهای بهینه جهانی حداقل ۴۰ درصد بیشتر انرژی مصرف می کنند. این مشکلات، دولت را بر آن داشت تا با تدوین استاندارد مصرف انرژی در وسایل انرژی بر خانگی به رفع آنها اقدام کند. به همین منظور دولت تدوین این استاندارد را در وسایل برقی خانگی ضروری اعلام نمود و با تشکیل کمیته تعیین معیارهای مصرف انرژی که متشکل از نمایندگان وزارتخانه ها و سازمانهای مختلف می باشند، اقدامات اولیه در جهت تهیه و تدوین این استاندارد از سال ۱۳۷۵ در کشور آغاز شد.
در این راستا معاونت انرژی وزارت نیرو با همکاری وزارت صنایع، نفت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به منظور بهینه سازی مصرف انرژی در لوازم انرژی بر خانگی اقدام به تدوین معیارهای مصرف انرژی و طراحی برچسب انرژی نموده است که در این زمینه آزمایشگاه ملی صرفه جویی انرژی به منظور آزمایش ۲۹ وسیله انرژی بر، در سال ١۳۷۸ تأسیس شده است.
در حال حاضر با راه اندازی ۷ آزمایشگاه، امکان آزمایش ۷ وسیله برقی شامل: یخچال و فریزر، کولر آبی و گازی، آبگرمکن برقی، ماشین لباسشویی، اتو برقی و موتورهای الکتریکی فراهم شده است.

 

منبع :
سایت مکانیک انرژی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *