تا حالا شله زرد زیاد درست کردم و همیشه هم خراب شده !!
این بار با این روشی در ادامه مینویسم درست کردم و بسیار عالی شد .
شکر دوبرابر مقدار برنج (بازهم بستگی به ذائقه خودتون داره)
برنج رو در آب خالی خیس میکنیم حدود ۲۴ ساعت قبل پخت . سپس برنج خیس خورده + آب + کمی نمک + کمی زعفران + کره قالبی که من از کره قالبی خرم استفاده کردم روی حرارت میزاریم تا بپزد . حرارت کم باشه حتما .
وقتی دانه برنج باز شد و لعاب داد شکر رو اضافه میکنیم . شکر حتما کم کم اضافه بشه بعد زعفران اب کرده و گلاب (درصورت دلخواه از عرق دارچین میشه استفاده کرد . من هنوز امتحان نکردم ببینم مزه ش چجوری میشه . )
وقتی این مواد رو اضافه کردین و کمی هم زدین ، حدود ۱۵ تا ۲۰ با دم کنی میزارین دم بکشه . بعد هم در ظرف مورد نظر سرو کنید .
نکته ها :
۱_ بعضیا میگن مقدار آب دوبرابر مقدار برنج باشه ولی من این بار نصف مقدار برنج آب ریختم که البته همون آبی که برنج توش ۲۴ ساعت خیس خورده بود رو استفاده کردم و مابقی ش نصف پیمانه ش رو از آب جوشیده سرد استفاده کردم . بعد یه مقدار گذشت دیدم آبش خیلی کم شد . این بار بجای آب گلاب ریختم . فک کنم بخاطر همین بود که عطرش عالی بود
۲_ مقدار شکر دو برابر مقدار برنج هست ولی باز هم بستگی به ذائقه خودتون داره
۳_ریختن نمک در شله زرد باعث میشه برنج عطرش زیاد بشه
۴_مقدار کره : به ازای هر یک کیلو برنج ، ۱۰۰ گرم کره
۵_ میشود برای جلوگیری از آب انداختن شله زرد کمی پودر ژله اضافه کنید .
۶_ به هیچ وجه از کره حیوانی و روغن مایع استفاده نشود
_ برنج نیم دانه ایرانی ( خوشمزه شدن شله زرد ارتباط مستقیمی به کیفیت و عطر برنجی داره که استفاده میکنید
۸_ ریختن اب جوش روی زعفران عطرش رو میبره زعفران رو با یخ درست کنید اینطوری که مقدار لازم زعفران رو روی یه قالب یخ که توی کاسه کوچولویی گذاشتین بریزین و اجازه بدین با دمای محیط یخ ذوب بشه و زعفران خووووش رنگی بدست بیاد
منبع : khoshmazehayekhonegi.persianblog.ir