دانشمندان موسسه پلیتکنیک ویرجینیا فناوری جدیدی ابداع کردهاند که با انتقال بلادرنگ سنجش های غیر تهاجمی فعالیت مغز انسان به سیگنالهای کنترل محرک دستگاههای فیزیکی و نمایشگرهای رایانهیی به تبدیل تفکر به عمل کمک میکند.
این پژوهش نشان میدهد که نسبت سیگنال به نویز فعالیت مغزی زمینه تفکرات انسان نیز قابل ارتقا است.
محققان در پژوهش اخیر خود از اسکن افامآرآی بلادرنگ مبتنی بر طبقهبندی کل مغز برای درک محتوای عصبی کنترل رابط مغز و رایانه استفاده کردند.
آنها از 12 داوطلب خواستند یک رابط بصری را با شمارش بدون صدای اعداد با سرعتهای آرام و سریع کنترل کنند. برای نیمی از وظایف از داوطلبان خواسته شد تا از تصورات خود برای کنترل حرکت سوزن بر روی دستگاهی که به آن نگاه می کردند، استفاده کنند. برای وظایف دیگر این افراد تنها باید سوزن در حال حرکت را نگاه میکردند.
محققان یک تاثیر بازخوردی را کشف کردند که از مدتها قبل نسبت به وجود آن تردید داشتند. داوطلبانی که به کنترل سوزن میپرداختند توانستند نسبت سیگنال به نویز کل مغز بهتری را در برابر افرادی که تنها حرکت سوزن را تماشا میکردند، به دست بیاورند.
دانشمندان همچنین دریافتند که عمل کنترل رابط مغز و رایانه منجر به افزایش دقت طبقهبندی میشود که با ارتقای نسبت سیگنال به نویز کل مغز مرتبط بود.
این نسبت ارتقا یافته سیگنال به نویز از پیامدهای مفیدی برای توانبخشی مغز برخوردار است.
این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
منبع : ایسنا